دارچین چیست و از چه چیزی تهیه می شود؟
خواص دارچین بسیار زیاد است و دارای عطر و رایحه ای بسیار مطبوع است. این گیاه به عنوان یک ماده دارویی در طول تاریخ مورد استفاده مردم بوده و قدمت آن به مصر باستان باز می گردد. دارچین در زمان های قبل نادر و با ارزش بود و به عنوان هدیه ای مناسب برای پادشاهان در نظر گرفته می شد. این روزها دارچین ارزان است، در همه سوپر مارکت ها موجود است و به عنوان یک ماده غذایی در غذاها و دستور العمل های مختلف یافت می شود. از مهم ترین خواص دارچین میتوان به کمک به هضم غذا و مشکلات گوارشی، سوزش سر دل، سوء هاضمه و حالت تهوع اشاره کرد.
این ادویه از پوست داخلی درخت دارچین با نام علمی Cinnamomum و بریدن ساقه درختان دارچین ساخته می شود. سپس پوست داخلی استخراج شده و قسمت های چوبی برداشته می شود. بو، عطر و طعم دارچین به دلیل داشتن قسمت روغنی آن است که از ترکیب سینامالدئید تشکیل شده است.
خواص دارچین سیلون بیشتر از دارچین کاسیا است
همه دارچین ها مثل هم نیستند. دارچین Cassia حاوی مقدار قابل توجهی ترکیب به نام کومارین است که به نظر می رسد در دوز های زیاد مضر باشد. سیلان (دارچین "واقعی") از این نظر بسیار بهتر است. زیرا مطالعات نشان می دهد که ترکیب کومارین در این نوع از دارچین بسیار کمتر از انواع Cassia است. متأسفانه، بیشتر دارچینی که در سوپر مارکت ها یافت می شود، ارزان ترین نوع کاسیا است. شاید بتوانید سیلان را در برخی از فروشگاه های مواد غذایی سالم پیدا کنید. دارچین سیلان (seylon) از دارچین کاسیا روشن تر است.
خواص دارچین
دارچین به درمان دیابت نوع 2 کمک می کند
شاید امیدوار کننده ترین تحقیق با اشاره به مزایای سلامتی دارچین، مربوط به دیابت نوع 2 باشد. در حالی که مطمئناً درمانی برای این بیماری متابولیک وجود ندارد، دارچین می تواند ابزاری مهم در مدیریت علائم آن باشد.
به گفته لری کنیون فارلی، یک مشاور تغذیه معتبر و متخصص در سلامتی، دارچین می تواند به دو روش مختلف در مدیریت بیماری دیابت کمک کند. وی توضیح می دهد: "این ادویه می تواند فشار خون را کاهش داده و تأثیر مثبتی بر روی خون برای مبتلایان به دیابت نوع 2 بگذارد." دارچین همچنین می تواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد. فارلی توضیح می دهد: "دیده شده است که دارچین قند خون ناشتا را تا 29٪ کاهش می دهد، که این امر می تواند دیابت نوع 2 را به مقدار زیادی بهبود ببخشد."
شین الیسون، یک شیمیدان دارویی و بنیانگذار Sugar Detox توضیح می دهد که دقیقا چگونه دارچین برای دیابت نوع 2 خوب است؟ وی می گوید: "دارچین مستقیما بر روی سلول های ماهیچه ای کار می کند تا آنها را مجبور کند قند را از جریان خون خارج کنند." حتی به نظر می رسد که بهتر از اکثر داروها کار می کند."
دارچین سرشار از آنتی اکسیدان ها می باشد
آنتی اکسیدان ها بدن شما را از آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند. دارچین حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان پلی فنول بسیار قوی است. در مطالعه ای که فعالیت آنتیاکسیدانی 26 ادویه مختلف را با یکدیگر مقایسه کرده است، دارچین به عنوان یک برنده، حتی سیر و پونه کوهی را کنار گذاشته است. در واقع، دارچین آنقدر قدرتمند است که می توان از آن به عنوان یک ماده نگهدارنده مواد غذایی طبیعی استفاده کرد.
دارچین خواص ضد التهابی دارد
از خواص دارچین این است که به بدن شما کمک می کند تا در برابر عفونت ها مبارزه کند و بافت های آسیب دیده را را ترمیم کند. مطالعات نشان می دهد که این ادویه و آنتی اکسیدان های آن دارای خواص ضد التهابی قوی هستند، که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری ها کمک کند.
خواص دارچین و کاهش بیماری های قلبی
دارچین با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، شایع ترین علت مرگ زودرس در جهان مرتبط است. مصرف 120 میلی گرم یا تقریبا نصف قاشق چای خوری دارچین در روز می تواند اثرات بسیار مفیدی بر روی خون بگذارد. این میزان مصرف دارچین، کلسترول تام، کلسترول LDL "بد" و تری گلیسیریدها در خون را کاهش و کلسترول HDL "خوب" را افزایش می دهد. همچنین دارچین فشار خون را کاهش و تنظیم می کند. با کاهش فشار خون و تنظیم آن و همچنین کاهش کلسترول بد خون بیماری های قلبی به میزان قابل توجهی کاهش می یابند. در نتیجه دارچین برخی از عوامل خطر زا برای بیماری های قلبی از جمله کلسترول، تری گلیسیرید و فشار خون را بهبود می بخشد.
دارچین حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد
انسولین یکی از مهمترین هورمونهای تنظیم کننده سوخت و ساز و مصرف انرژی است. همچنین برای انتقال قند خون از جریان خون به سلول های شما ضروری است. مشکل این است که بسیاری از افراد در برابر اثرات انسولین مقاوم هستند. این مقاومت به انسولین، با نام های سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 معروف است. خبر خوب این است که دارچین می تواند مقاومت به انسولین را به طرز چشمگیری کاهش دهد و به این هورمون مهم کمک کند تا کار خود را انجام دهد . در نتیجه دارچین، باعث افزایش قابل توجهی حساسیت به هورمون انسولین می شود.
دارچین سطح قند خون را پایین آورده و خاصیت ضد دیابتی قدرتمند دارد
یکی دیگر از خواص دارچین کاهش سطح قند خون است که می تواند کمک بسیاری به افراد دیابتی و مبتلا به قند خون بکند. این ادویه میزان گلوکز موجود در خون را بعد از غذا کاهش می دهد. این کار را با تداخل با آنزیم های گوارشی متعددی انجام می دهد، که باعث کاهش سرعت کربوهیدرات ها در دستگاه گوارش شما می شود. مورد دوم ، یک ترکیب در دارچین موجود است که کار انسولین را انجام می دهد. این تا حد زیادی به جذب گلوکز توسط سلول های شما کمک می کند. اگرچه بسیار کندتر از خود انسولین عمل می کند. مطالعات متعدد انسانی تأثیرات ضد دیابتی دارچین را تأیید کرده است، مطالعات نشان می دهد که می تواند قند خون ناشتا را 10 تا 29 درصد کاهش دهد. دوز مؤثر مصرف دارچین معمولاً 1-6 گرم یا حدود 0/5 قاشق چای خوری دارچین در روز است.
دارچین ممکن است در برابر سرطان محافظت کند
یکی از مهم ترین خواص دارچین مبارزه با انواع مختلف سرطان است. سرطان یک بیماری جدی است که با رشد کنترل نشده سلولی مشخص می شود. دارچین به دلیل کاربرد بالقوه آن در پیشگیری و درمان سرطان مورد استفاده گسترده قرار گرفته است. دارچین با کاهش رشد سلول های سرطانی و تشکیل رگ های خونی در تومورها عمل می کند و به نظر می رسد برای سلول های سرطانی سمی است و باعث مرگ سلول می شود.
یک مطالعه در موش های مبتلا به سرطان روده بزرگ نشان داد که دارچین یک فعال کننده فعال آنزیم های سم زدایی در روده بزرگ است و از رشد بیشتر سرطان محافظت می کند.
خواص دارچین و مبارزه با عفونت های باکتریایی و قارچی
سینامالدئید ، یکی از مؤلفه های اصلی دارچین، ممکن است به مبارزه با انواع عفونت کمک کند. نشان داده شده است که روغن دارچین به طور موثر عفونت های دستگاه تنفسی ناشی از قارچ ها را درمان می کند.
این ماده همچنین می تواند از رشد برخی باکتریها از جمله لیستریا و سالمونلا جلوگیری کند. دارچین باعث کاهش عفونت در سایر نقاط بدن می شود. اثرات ضد میکروبی دارچین همچنین ممکن است به جلوگیری از پوسیدگی دندان و کاهش بوی بد دهان کمک کند. سینامالدئید دارای خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی است که باعث کاهش عفونت ها شده و به مبارزه با پوسیدگی دندان و بوی بد دهان کمک کند.
سرعت رشد مو را افزایش می دهد
دارچین سبب افزایش رشد سریع موها می شود که این کار را با تشویق جریان خون به فولیکول های مو، افزایش گردش خون برای رشد موها انجام می دهد.
روش تهیه ماسک مو با دارچین
1 قاشق غذاخوری پودر دارچین را با 1 قاشق غذاخوری عسل و حدود یک فنجان روغن زیتون یا روغن نارگیل مخلوط کنید تا یک خمیر درست شود. این خمیر را روی پوست سر خود بمالید ، بگذارید 10 دقیقه بماند ، سپس از شامپوی ملایم برای شستشو استفاده کنید.
شما می توانید انواع دارچین با برندهای دارچین همیشک، برتر، پالیز، گلستان، هاتی کارا، سحرخیز، الیت، گرین فیلد و ... را از سوپرمارکت انلاین میسو مارکت خریداری نمایید.