measomarket measomarket
دسته بندی
سبد خرید
آشنایی با انواع روغن خوراکی و خواص آن ها
آشنایی با انواع روغن خوراکی و خواص آن ها
1403/3/9

روغن‌ها و چربی‌های مورد استفاده در پخت و پز، بر اساس روند های مختلف سلامتی و طعم ها به ما عرضه می شوند.

چگونه می توان بهترین روغن را برای پخت و پز انتخاب کرد؟

پاسخ به این سوال را می توان با واژه های نقطه و دود خلاصه کرد.

نقطه دود پارامتر بسیار حیاتی برای تشخیص می باشد، اینکه آیا یک روغن قابلیت تحمل گرما را دارد یا خیر؟!

برخی از روغن ها توانایی استحکام بالایی در حرارت و برخی دیگر دارای توانایی کمتری می باشند. گروهی دیگر هم به سرعت پس از قرارگیری با حرارت بالا طعم غذای شما را تغییر می دهند.

در این مقاله، سعی کرده ایم به توضیح انواع مختلف روغن برای پخت و پز بپردازیم.

روغن ذرت چیست؟

روغن ذرت یک روغن گیاهی است که از فشار دادن جوانه دانه های ذرت به دست می آید. برای پخت و پز مناسب است و حاوی 13 درصد چربی اشباع، 62 درصد چربی غیراشباع چندگانه و 25 درصد چربی تک غیراشباع است. این روغن بدون کلسترول است و یک قاشق غذاخوری از آن 14 گرم چربی و 120 کالری انرژی می دهد.

از روغن ذرت مخصوص پخت و پز می توان در پخت و سرخ کردن ماهی، نیم پز کردن سبزیجات و سایر کابردهای آشپزی استفاده کرد.

روغن ذرت مصارف غیرخوراکی نیز دارد. برای مثال در ساخت لوازم آرایشی به کار می‌رود. روغن ذرت دارای رنگ زرد کم رنگ می باشد که به هنگام سرخ کردن تیره می شود.

روغن ذرت در چه غذاهایی استفاده می‌شود؟

از روغن ذرت به‌ دلیل طعم ملایمی که دارد می توان در پخت و پز، در تهیه انواع سالاد، سس سالاد، مارگارین‌ها استفاده کرد.

نقطۀ دود روغن ذرت حدود 230 درجۀ سانتیگراد است (در این دما روغن ذرت شروع به سوختن می‌کند). که می تواند گزینه‌ای عالی برای سرخ‌کردن باشد.

نکته: نباید از روغن گرم‌شده دوباره استفاده کنید و آن را دوباره گرم کنید

به دلیل اینکه ترکیبات اکسید شده افزایش و ترکیبات مفید آن از بین می رود.

مواد تشکیل‌ دهندۀ روغن ذرت چیست؟

روغن ذرت حاوی 52 درصد اسید لینولئیک است که یک اسید چرب ضروری برای بدن انسان می باشد. حاوی 31 درصد اسید اولئیک، 13 درصد پالمتیک، 3 درصد استئاریک و 1 درصد اسید لینولنیک است.

مواد غذایی‌ که حاوی مقادیر کمتری اسید لینولنیک هستند دیرتر دچار فساد و ترشیدگی می‌شوند. بنابراین، روغن ذرت در مواد غذایی فرآوری‌شده و سوپرمارکتی کاربرد ویژه‌ای دارد. روغن ذرت همچنین حاوی 14.84 درصد ویتامین E در هر 100 گرم است.

آشنایی با انواع روغن خوراکی و خواص آن ها

روغن آفتابگردان چیست؟

روغن آفتابگردان، مایعی شفاف و خوش‌رنگ است که از دانه‌های آفتابگردانِ طلایی ببه دست می آید. این روغن، با توجه به طعم ملایم و طبع گرم، در سفره ایرانیان جایگاهی ویژه‌ای دارد و یکی از روغن‌های خوراکی پرکاربرد، در پخت‌وپز، سرخ‌کردن و تهیه سس‌ها و سالادها می باشد. علاوه بر مصارف خوراکی، از روغن آفتابگردان در صنایع مختلفی مانند تولید صابون، شوینده‌ها، روان‌کننده‌ها و حتی سوخت‌های زیستی استفاده می شود.

روغن آفتابگردان در فرآیندی چندمرحله‌ای استخراج می شود. در مرحله اول دانه‌های آفتابگردان به طور کامل تمیز و پوست‌گیری می‌شوند. در مرحله دوم دانه‌های پوست‌گیری شده به وسیله آسیاب‌های چکشی یا غلطک‌های شیاردار به ذرات ریز و یکنواخت تبدیل می‌شوند. ذرات ریز شده دانه‌های آفتاب گردان تحت فشار و حرارت قرار می‌گیرند تا روغن از آن‌ها خارج شود.

در مرحله آخر روغن خامی که از پرس حاصل شده است را به منظور حذف ناخالصی‌ها، بو، طعم و رنگ نامطلوب، تصفیه می کنند. روغن تصفیه‌شده در ظروف مختلف مانند بطری‌های پلاستیکی یا شیشه‌ای بسته‌بندی می شود و به بازار عرضه می گردد.

استفاده از روغن آفتابگردان چه مزایایی برای بدن دارد؟

روغن آفتابگردان دارای مزایای بسیاری برای سلامت بدن و زیبایی است. این روغن به دلیل برخورداری از مواد مغذی و معدنی بسیاری چون امگا‌ ۳ و ۶، ویتامین E و … قادر است به زیبایی و جذابیت پوست و موی فرد کمک کند و شانس ابتلا به بیماری‌های فراوانی را کاهش دهد. از مهم‌ترین مزایای مصرف روغن آفتابگردان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقویت سیستم ایمنی
  • مرطوب کردن مو
  • رفع موخوره
  • کاهش ریزش مو
  • درمان جوش و آکنه
  • حفظ رطوبت پوست
  • کاهش چین و چروک‌های پوستی
  • بهبود سیستم گوارش
  • افزایش عملکرد مغز
  • کنترل تیروئید
  • کمک به درمان لاغری
  • جلوگیری از ابتلا به سرطان

 

روغن مخلوط چیست؟

همان‌گونه که از اسمش پیداست از ترکیب چندین روغن‌ تولید می شود. چنانچه این روغن‌های مخلوط، گیاهی و با کیفیت بالا باشند، برای سلامتی بسیار مفیدند. از روغن مخلوط جهت پخت و پز، سالاد درست کردن و همچنین انواع دسر استفاده می‌شود. فراموش نکنید که از روغن برای سرخ کردن در کوتاه مدت استفاده کنید. روغن مخلوط همچنین دارای انواع ویتامین‌ها مانند ویتامینمی باشد.

تحقیقات نشان می دهد، در صورتی که طریقه مصرف روغن مخلوط به‌درستی صورت گیرد، دارای فواید بسیاری است. روغن مخلوط یا به اصطلاح ترکیب روغن‌ها، می‌تواند تاثیر مستقیمی بر روی سلامت داشته باشد. همان‌گونه که می‌دانید در ترکیب هر نوع روغن، میزانی از انواع چربی‌های اشباع و غیراشباع وجود دارد. همچنین هر یک در ساختار خود، دارای مقادیری از امگا۳ و امگا۶ هستند. با مصرف روغن مخلوط دریافت این منابع مفید و مغذی به حداکثر می‌رسد. لازم به ذکر است، در بسیاری از دستور پخت‌های حرفه‌ای جهت ایجاد مزه و بافت غذایی خاص از روغن مخلوط استفاده می‌شود.

در این مطلب به بررسی روغن ذرت، آفتابگردان و مخلوط پرداختیم و اطلاعات لازم را در این زمینه ارائه دادیم. برای خرید انواع روغن از سایت میسو مارکت کلیک کنید.

محصولات مرتبط