measomarket measomarket
دسته بندی
سبد خرید
میوه های خشک؛ تنقلاتی سالم همراه با خواصی شگفت انگیز
میوه های خشک؛ تنقلاتی سالم همراه با خواصی شگفت انگیز
1403/3/13

تمامی افراد عادی برای حفظ سلامتی و تامین مواد معدنی و مغذی بدن، نیاز به مصرف روزانه 2 تا 3 واحد میوه دارند که امروزه اکثریت افراد به دلیل مشغله های مختلف و در دسترس نبودن میوه های تازه در فصول سرد سال از مصرف آن ها اجتناب می کنند. 
میوه های خشک می توانند به عنوان یک جایگزین مناسب برای میوه های تازه در زمان های مختلف قرار بگیرند و به عنوان میان وعده و در نقش تنقلاتی سالم مصرف شوند. امروزه استقبال از میوه های خشک بسیار زیاد است و افراد انواع این میوه ها را یا به صورت خانگی و یا کارخانه ای تهیه می کنند.
در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع میوه های خشک و فواید آن ها و تاثیری که برای حفظ سلامتی بدن دارند، بپردازیم.


میوه خشک چیست؟

میوه های خشک گونه ای از خشکبار هستند که به عنوان نوعی تنقلات در خانه اکثریت افراد یافت می شوند. این میوه ها تقریبا تمامی محتوای آب خود را از دست داده اند و در طی فرآیند خشک شدن دارای حجم کمتر و تا حدودی چروک شده اند. امروزه انواع مختلفی از میوه های خشک وجود دارد و تقریبا تمامی میوه ها را می توان تبدیل به خشکبار کرد.
مدت زمان نگهداری طولانی تر بدون نیاز به یخچال از جمله مزیت های بسیار کاربردی میوه خشک است که باعث محبوبیت و افزایش میزان مصرف آن ها شده است. 


ترکیبات موجود در میوه های خشک

میوه های خشک شده منبع غنی از انواع املاح معدنی مختلف و ویتامین های گوناگون هستند که باعث ایجاد خواص زیاد این خشکبار می شوند. برخی از افراد تصور می کنند که خشک کردن میوه ها با نور آفتاب یا دستگاه خشک کن باعث از بین رفتن مواد موجود در میوه های تازه و در نتیجه کمتر شدن خاصیت آن ها می شود. در حالیکه این تصور کاملا اشتباه است و میوه های خشک شده نسبت به میوه های تازه تنها رطوبت ندارند و مقدار کمی از مواد معدنی ساده را از دست داده اند.
میوه های خشک در مقایسه با میوه های تازه به طور کامل دارای خواص قابل قبول هستند و استفاده از آن ها می تواند به منزله مصرف میوه های تازه باشد.
از جمله مواد معدنی موجود در این میوه ها می توان به کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، آهن، سلنیوم، مس و منیزیم اشاره کرد. همچنین میوه های خشک حاوی مقادیر زیادی از ویتامین های E، A، B، B2، B5 و K هستند.

 
انواع میوه های خشک

تقریبا تمامی میوه های تازه را می توان تبدیل به میوه خشک کرد و از خواص آن ها بهره برد. در ادامه به بررسی برخی از میوه های خشکی که محبوبیت بیشتری دارند، می پردازیم.

انواع میوه های خشک
•    سیب خشک

سیب از جمله میوه های مفید برای هضم و گوارش عالی غذا می باشد که مصرف روزانه یک عدد از آن، نیاز انسان به دکتر را برطرف می کند. همچنین مصرف سیب به دلیل داشتن کالری کمتر نسبت به سایر میوه ها به افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، توصیه می شود.
سیب خشک شده نیز برای کاهش فشار خون و افزایش تولید انتقال دهنده های عصبی مفید است و همچنین اسید اسکوربیک موجود در آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. ترکیبات فیتونوترینت در سیب های خشک نیز با داشتن خاصیت سم زدایی باعث کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر می شود. سیب های خشک از جمله خشکبارهای محبوب هستند.


•    انبه خشک

خشک شده میوه انبه دارای مواد مغذی و تقویت کننده روده است که باعث آسان شدن فرآیند هضم می شود و برای افراد دچار سوءهاضمه به دلیل داشتن مقدار فیبر، آهن و ویتامین C زیاد بسیار مفید است. همچنین مصرف 100 گرم از این میوه باعث تامین 15 درصد از نیاز روزانه به ویتامین A می شود که در نتیجه ضامن سلامتی چشم ها و تقویت حس بینایی می باشد. 


•    آلو خشک

آلو از جمله میوه هایی با مقادیر زیاد آهن است که باعث بهبود فرآیند متابولیسم بدن می شود. تامین آهن مورد نیاز بدن به افزایش تولید گلبول های قرمز خون کمک کرده و مانع از بروز کم خونی در افراد می شود. در نتیجه استفاده از آلو خشک در رژیم غذایی روزانه از ابتلا به کم خونی جلوگیری می کند.


•    توت فرنگی خشک

توت فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان ها، انواع ویتامین ها و فیبرهایی است که به کنترل میزان سطح قند خون کمک می کند. آنتی اکسیدان های موجود در این میوه با کاهش کلسترول بد خون و بهبود کلسترول خوب خون و کاهش فشار خون باعث جلوگیری از خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شوند. 
خشک شده میوه توت فرنگی علاوه بر داشتن خاصیت های ذکر شده، دارای مقدار کمی از کربوهیدرات و شاخص گلوکز 40 است که مصرف آن ها به تثبیت سطح قند خون و افزایش سطح انرژی بدن کمک می کند.


•    هلو خشک

هلو خشک از جمله میوه های خشک دارای فیبر زیاد است که به حفظ سلامتی دستگاه گوارش کمک می کند و مصرف مداوم آن باعث کاهش ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت می شود. همچنین ویتامین A موجود در ترکیبات آن به بهینه سازی جریان گوارش کمک کرده و ویتامین C آن نیز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.


•    پرتقال خشک

مصرف پرتقال خشک به دلیل داشتن انواع ترکیبات مغذی، کمک زیادی به حفظ سلامت قلب می کند. این میوه باعث تقویت رگ های خون منتقل کننده اکسیژن و مواد غذایی می شود. پتاسیم موجود در ترکیبات پرتقال خشک نیز باعث بهبود وضعیت خون رسانی و تقویت ماهیچه های قلب شده و همچنین نارسایی های قلبی را از بین می برد.


•    کیوی خشک

کیوی خشک شده منبع غنی از ویتامین C است که به تقویت ایمنی بدن در برابر انواع بیماری ها کمک می کند و میزان آن در حدود دو برابر بیشتر از ویتامین C موجود در پرتقال است. وجود این ویتامین باعث جذب بیشتر آهن بدن می شود و همچنین از بروز افسردگی و ضعف و بی حالی جلوگیری می کند.


•    آلبالو خشک

آلبالو خشک حاوی مقادیر زیادی کورستین است که خاصیت ضد سرطانی فوق العاده قوی دارد. آمیگدالین موجود در این میوه خشک شده هم باعث کاهش اندازه تومورهای سرطانی می شود و وجود آنتوسیانین همراه باه ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. مصرف این میوه خطر ابتلا به سرطان هایی نظیر سرطان های سینه، کبد، پوست، ریه و روده را کاهش می دهد. 


•    آناناس خشک

آناناس خشک دارای آنزیمی با عنوان بروملین است که به کاهش ورم، کبودی، درد و کاهش دوره بهبود زخم های حاصل از عمل های جراحی مختلف کمک می کند. همچنین این آنزیم باعث کاهش التهابات ناشی از تاندونیت، کشیدگی رباط ها، سایر جراحات و آسیب عضلات کوچک مانند بینی، گوش و جراحی گلو می شود. 


•    انجیر خشک

انجیر از جمله میوه های دارای درصد بالای پتاسیم و مقدار کم سدیم است که استفاده از آن برای مقابله با اثرات مخرب فشار خون بالا توصیه می شود. همچنین مصرف این میوه خشک شده باعث افزایش آرامش اعصاب می شود.


•    توت خشک

توت خشک دارای یک نوع فلاونوئید بسیار مهم با عنوان رسوراترول است که به طور مستقیم روی عملکرد مکانیسم های خاص در رگ های خونی اثر گذار است. این اثر گذاری باعث کاهش ابتلا به آنژیوتنسین می شود و از تنگ شدن رگ های خونی جلوگیری می نماید. این فلاونوئید به گشاد کردن رگ های خونی کمک می کند و منقبض شدن رگ های خونی باعث کاهش احتمال تشکیل لخته های خون و مشکلات قلبی نظیر سکته و حملات قلبی می شود.


•    خرمالو خشک

خرمالو از میوه های با میزان زیاد ویتامین C است که مصرف تنها یک عدد از آن باعث تامین 98 درصدی این ویتامین می شود. وجود ویتامین C با تحریک سیستم ایمنی بدن منجر به افزایش تولید گلبول های سفید می شود و در نتیجه بدن را در مقابل انواع بیماری های ویروسی، عفونی، میکروبی و سموم مقاوم می سازد.


•    عناب خشک

عناب دارای پلی ساکاریدهای زیادی است که باعث دو برابر شدن تولید میزان کلاژن می شود و در نتیجه به حفظ سلامتی پوست کمک می کند و روند ایجاد چین و چروک و پیری پوست را به تعویق می اندازد. 
از طرفی این میوه خشک شده از کاروتنوئید و آنتی اکسیدانی با نام لوتئین تشکیل شده است که پوست را از تاثیرات مخرب پرتوهای فرانبفش در امان نگه می دارد.


•    شلیل خشک

شلیل خشک برای جلوگیری از بروز بیماری هایی مانند تخریب اعصاب بینایی، خشکی چشم و اختلالات بینایی مفید است. همچنین آنتی اکسیدان های این میوه نظیر فلاونوئیدها و فیتوکمیکال های فنلی از بروز مشکلاتی مانند شب کوری و آب مروارید جلوگیری می کنند. پتاسیم زیاد موجود در شلیل خشک باعث حفظ فشار مناسب داخل چشم می شود.


•    نارگیل خشک

مصرف نارگیل خشک می تواند به ارتقا و بهبود عملکرد مغز کمک کند و باعث افزایش تولید مواد انتقال دهنده عصبی می شود. به طور کلی مصرف مداوم این نوع میوه خشک از بروز انواع مشکلات عصبی جلوگیری می کند. 


•    زردآلو خشک

میوه زردآلو دارای کلسیم است که برای رشد استخوان ها ضرورت دارد. بنابراین مصرف برگه زردآلو باعث حفظ سلامت استخوان ها و پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان می شود. 
از طرفی این میوه خشک مقادیر زیادی ویتامین K داردکه استخوان ساز است و از شکستگی استخوان های بدن جلوگیری می گند.


•    به خشک

به منبع غنی از آهن است که مصرف مداوم آن به درمان کم خونی کمک می کند. این میوه باعث افزایش تولید گلبول های قرمز خون می شود و فرآیند اکسیژن رسانی به ارگان های مختلف را سرعت می بخشد.


•    موز خشک

موز دارای مقدار زیادی اسید فولیک است که افزایش سطح آن باعث جلوگیری از ایجاد نقص در لوله های عصبی جنین می شود و در نتیجه مصرف این میوه به زنان باردار توصیه می شود.
همچنین ویتامین C موز به تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار و افزایش جذب آهن در این دوره کمک می کند. فیبر این میوه برای درمان یبوست ناشی از بارداری مناسب است و کالری کم آن از افزایش وزن زیاد در دوره بارداری جلوگیری می کند. 

مزیت های مصرف میوه های خشک در دوران بارداری
مزیت های مصرف میوه های خشک در دوران بارداری

برخورداری از رژیم غذایی متعادل و سالم از مهم ترین مسائل در زمان بارداری است که باعث حفظ سلامت مادر و جنین می شود. استفاده از میوه های خشک در رژیم غذایی در این دوران می تواند بسیار تاثیر گذار باشد و خواص زیادی را به همراه داشته باشد. در ادامه به بیان برخی از این اثرات می پردازیم.
•    تامین ویتامین A مورد نیاز برای رشد استخوان های جنین
•    کمک به تقویت عضلات رحم و کاهش احتمال خونریزی پس از زایمان با مصرف میوه های خشکی مانند آلو و خرمالو
•    کمک به رشد بهتر سلول های ریه، تنظیم قند خون و جلوگیری از بروز آسم به دلیل وجود ویتامین E
•    موثر برای تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار و افزایش جذب آهن به دلیل وجود ویتامین C


نکات حائز اهمیت پیرامون میوه های خشک

امکان بروز مسمومیت با مصرف میوه های خشک: برخی از تولید کنندگان برای افزایش ماندگاری و داشتن ظاهری جذاب تر و حفظ رنگ و لعاب به میوه های خشک مواد نگهدارنده ای با عنوان سولفیت اضافه می کنند که ممکن است برخی از افراد به آن حساسیت داشته باشند و در صورت استفاده به مشکلاتی مثل اسپاسم معده و حملات آسمی دچار شوند. برای جلوگیری از این عارضه بهتر است میوه های خشک دارای رنگ قهوه ای یا مایل به خاکستری را خریداری کنید.
توجه به میزان قند موجود در میوه های خشک: میوه های خشک به طور طبیعی شیرین هستند و از مقدار مناسبی قند برخوردار می باشند اما بعضی از این میوه ها با روکش های شکلاتی، روکش های آبنباتی و قندهای اضافی تزئین شده اند که همین امر باعث افزایش میزان شیرینی و قند میوه های خشک می شود و در نتیجه مصرف آن ها برای بیماران دیابتی و افراد دارای اضافه وزن مناسب نیست. 


برای خرید انواع میوه های خشک مرغوب می توانید از طریق سایت فروشگاه آنلاین میسو مارکت و در دسته بندی خشکبار و آجیل و در قسمت خشکبار و کشمش روی میوه های خشک کلیک کنید.

محصولات مرتبط
کشمش پلویی توس سلفون ۹۰گرمی
۴۲,۷۰۰
۳۳,۷۳۳تومان
۲۱%
کشمش پلویی توس سلفون ۹۰گرمی
مغز بادام روکش دار دودی مزمز ۳۵ گرمی
۱۵,۰۰۰
۱۲,۹۰۰تومان
۱۴%
مغز بادام روکش دار دودی مزمز ۳۵ گرمی
بادام هندی نمکی مزمز ۳۲ گرمی
۵۵,۰۰۰
۴۷,۳۰۰تومان
۱۴%
بادام هندی نمکی مزمز ۳۲ گرمی